Széchenyi Pályázat 2020
GINOP-5.3.2-16-2016-00299

Cégünk a Castrum Sec Kft. gyengeáramú rendszerek kivitelezésével és üzemeltetésével foglalkozik. Precizitásának, rendszerszemléletének illetve magas minőségszintjének köszönhetően régiós szinten piacvezetőnek számító cég. Árbevétele dinamikusan fejlődik. Komplex szolgáltatást nyújt, a tervezéstől a kivitelezésen át egészen a rendszerek felügyeletéig. A cég stratégiai célkitűzése, hogy vezető térfigyelő, és videó technológiai céggé váljanak, nem csak régiós, hanem országos szinten is.

A Castrum Sec Kft. GINOP-5.3.1-14-2014-00010 projekt keretében átvilágításra került. A vezetői attitűd eredményeit tekintve a vezetők alapvetően egységes szemléletet képviselve pozitívan állnak a rugalmas foglalkoztatáshoz. Szervezetfejlesztési célja a vállalatnak egyrészt, hogy kezelni lehessen a munkavállalók rendkívüli igényeit, másrészt, hogy jobb gazdasági eredményeket érjenek el, harmadrészt, könnyebben tudjanak felvenni és megtartani munkavállalót a rugalmas foglalkoztatási formák alkalmazásának köszönhetően. A Castrum Sec Kft. vezetői nyitottak, és elkötelezettek a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésében és alkalmazásában, jelenleg az egyetlen részmunkaidőben foglalkoztatott kollégán kívül más rugalmas foglalkoztatási formát nem alkalmaznak.

Összesen 14 munkakört és 20 főt tervez a Kft. átalakítani rugalmas foglalkoztatási formákba. Az átalakításban érintett munkavállalók közül 2 fő a pályázati kiírás szerint hátrányos helyzetű munkavállalónak számít. Az átalakítás a teljes létszám 69%-át érinti. A javasolt rugalmas foglalkoztatási formák a kötetlen munkarend, a felsővezetők esetében, rugalmas munkaidő, törzsidő, peremidő meghatározásával a műszaki, mérnöki, adminisztrációs feladatokat ellátó munkakörök esetében, illetve munkaidőkeret az elektronikai műszerész és a raktáros esetében.

A rugalmas munkaidő által még inkább növelni tudja a cég a munka-magánélet összehangolását. A munkaidőkeret pedig a változó ütemben érkező megrendelésre ad megoldást a munkáltató számára, és tervezhetőséget a munkavállalók részére. A munkahelyi mentor, a cégvezető személyében kiválóan el tudja látni a mentori feladatköröket, jó szervezési és kommunikációs készséggel rendelkezik. Feladatai egy műhelymunka keretében kerülnek tisztázásra. A rugalmas foglalkoztatási forma monitorozását igény- és elégedettségmérés felvételével kívánjuk mérni, mivel indokoltnak látjuk a szervezetfejlesztési folyamat során érintett dolgozók elvárásainak tisztázását és az átalakítások beválásának követését. A vezetői kompetenciák fejlesztését vezetői coaching és vezetőképzés formájában szeretné a cég fejleszteni. Az újfajta munkaszervezési módszerhez objektív mérőszámokon alapú teljesítményértékelő rendszert kíván kidolgozni a vállalat.

Ezzel összhangban az érintett munkakörök munkafolyamatait is tervezi a cég felülvizsgálni, hozzá kapcsolódó folyamatszabályozást elkészíteni. A cél a hatékonyságnövelés és a vezetői döntéselőkészítés támogatása. A munkatársi képzések között szerepel az együttműködés fejlesztés képzés illetve a konfliktuskezelés képzés. A teljes folyamatot egy olyan szoftver beszerzésével tervezi a cég támogatni, ami több modulból áll, a rugalmas foglalkoztatás bevezetésével járó munkaszervezést komplexen támogatja, szerződés nyilvántartásra, projekt nyilvántartásra, feladat kezelésre és kiosztásra valamint időnyilvántartásra is képes.